TINC UN MESSI A CASA

ESPN
Després de jugar molts anys a bàsquet (15) i després exercir d’entrenador d’equips de formació, l’esperança de trobar possibilitats educatives en l’esport, l'anava perdent poc a poc, quan veia segons quins pares i entrenadors,

Era dífícil trobar-te un pare, que no pensés que el seu fill/a, mereixia més minuts de joc, o que l’altre company/a havia jugat massa. De la mateixa manera, costava molt esforç i perseverança, fer veure als progenitors el poc educatiu i formatiu, que era, està en una categoria, on els rivals era molts inferiors, i per tant guanyarien gairebé tots els partits. Personalment, els deia, que preferia quedar classificats a mitja taula, que escombrar a tots els equips.

D’entrenadors et trobaves autèntiques atrocitats. Joves amb ganes de marcar l’autoritat a crits, i fent jugar els més bons el màxim de temps, sense pensar en la formació de cada noi/a. És un error tant gran comparar i posar en el mateix nivell, l’esport formatiu i el professional, que ens oblidem dels valors que representen l’esport en els joves. El noi/a imita el model de l'adult, i quan veus nens que protesten a l'arbitre, demanant que aquest tregui tarjeta, o quan simulant faltes, veus que hi ha quelcom que no funciona.

Jo mai he guanyat un ral, jugant a bàsquet,ni he estat un jugador destacadíssim, però no podré agrair mai prou, que els meus pares, em fessin jugar en un esport d’equip. Els valors de respecte, solidaritat, companyarisme, integració i esforç, que el bàsquet m’ha fet guanyar com a persona, podrien ser equiparables als 10 milions d’euros que en Messi rep anualment. A banda de les moltes amistats, que encara conservo.

Malgrat tot, hi ha espai per l’optimisme i l’esperança. En la darrera setmana, dues notícies, m’ha fet enorgullir-me dels valors dels esports d’equip. En una final d’un torneig aleví al País Basc, l’entrenador vencedor (Sevilla) deixava pujar al podi als jugadors derrotats (Espanyol) admetent que eren millors. Inaudit!.S’imaginen Mourinho, deixant que els de Guardiola s’enduguin enguany la Copa del Rei, admetent que han estat el millor equip d’Europa?


L’altre notícia optimista ha estat el genial i emocionat. És el curt que han realitzat ROGER GÓMEZ i DANI RESINES, sobre un equip de nens petits de Vilanova i la Geltrú, Margatània, que durant la temporada, han rebut més de 271 gols, i només un a favor. Això no ha impedit a l’entrenador transmetre els valors de l’esport als nens/es.
Jo m’he emocionat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!