BUSQUES FEIN@?El passat mes de maig Sant Cugat comptava amb un total de 4.205 persones registrades que busquen feina. No ens podem comparar amb d’altres poblacions catalanes, amb xifres d’atur més dramàtiques, malgrat tot, el nostre municipi mai havia tingut unes xifres tant altes de desocupació
I tu que estàs llegint aquest article, què fas per buscar feina? O què fa el teu germà, el teu oncle, o el teu nebot?
Sabem buscar feina? Els que fa temps que, per sort, tenim feina, potser ja hem oblidat aquesta dura i difícil tasca. Els mitjans, els mecanismes i les formes de donar-te a conèixer han canviat. Portar el Currículum a aquella empresa que busquen gent, o donar quatre veus a quatre amics i familiars, ja era suficient per trobar una feineta.

Les empreses entren a la xarxa per buscar candidats. El 87% de les empreses que ho fan, utilitzen LinkedIn, i en un 55% també a Facebook. El que abans intentaven aconseguir conèixer en una entrevista personal; la vessant més personal dels perfils, les seves aficions, els seus gustos, la seva manera de pensar...ara les empreses ho tenen en safata a les xarxes socials, tant en positiu com en negatiu, la gent explica i penja coses a la xarxa, que en una entrevista mai gosaria mostrar.

Però compte! Les xarxes socials fan més visible el teu perfil professional però no necessàriament el poden fer més interessant. Depèn de tu. És com esperar lligar pel simple fet de sortir de festa. Cal tenir en compte que no són les “xarxes sociales” les que t’ajudaran a trobar feina, és el que tú siguis capaç de generar, mantenir i anar modificant.

A finals de l’any passat, el Servei d’Ocupació de Catalunya va obrir 23 nous perfils a Twitter que ofereixen les ofertes de treball del portal Feina Activa, una proposta que ha tingut un gran èxit.

Potser una piulada pot canviar la vostra vida..Sort i molts ànims als que busqueu feina!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Edats diverses

Creure en la nostra professió

L'EDUCACIÓ SOCIAL ÉS ESSENCIAL