ACCIÓ COMUNITÀRIA 2.0


http://happygeese.com/index.php/esp/
Del 5 al 12 de febrer vaig tenir la fortuna d'assistir a unes jornades molt interessants al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona, “Univers Internet”, un projecte amb un objectiu principal: fer reflexionar a mestres, educadors i professionals de la docència, en com afecta Internet a les nostres vides, i a les vides dels nostres usuaris/alumnes.
En una de les sessions, ens reptaven a conscienciar als joves a utilitzar les xarxes socials com a eina per a la contrucció d'una ciutat conscient i participativa.
Buff.. .ambiciós objectiu!
Fer veure als joves, que amb els seus perfils personals de Facebook, Twitter o Youtube, poden anar més enllà de penjar els seus vídeos amb l'skate al Parc de la Pollancreda, fer-se desenes d'autoretrats mossegant-se els llavis (selfies), o escriure la darrera cita romàntica que han trobat a Google, per descriure el que senten, després que els hagi deixat el seu xicot.
Canviar l'ús consumista que fan els joves amb Internet, i fomentar un ús més comunitari, ajudaria a construir ciutadans més actius i compromesos.
A Sant Cugat tenim exemples de joves que ja estant fent aquesta transició. Appically, companyia nascuda a EsadeCreapolis ha dissenyat una magnífica aplicació (entre d'altres) per a mòbls i tauletes, dirigida a nens amb autisme, Happy Geese. Aprendre les vocals, els colors els números les formes, pot ser més fàcil, per a ells. Si l'aplicació completa val 2,79€, i ja ha superat les 80.000 descàrregues, comprovarem que tenir benefici en l'era virtual, i alhora, tenir sensibilitat i ganes d'aportar quelcom positiu per modificar i ajudar una realitat existent, poden ser variables coincidents.
Fa poc vèiem el naixament dell compte de Twitter del Consell de Joves de Sant Cugat @cjsantcugat, on anuncien que volen esdevenir un punt de referència pel jovent local, i vetllar per un model de ciutat que tingui en compte als joves. Bingo! Des d'aquí només em queda felicitar el projecte, i donar-los tots els ànims i tota la força, per poder motivar i implicar la joventut santcugatenca.
Aquesta darrera setmana llegia com joves ucranians, demanaven i oferien per Facebook i Twitter diferents serveis, com abrics, aliments i allotjament pels que viatgen des de la resta del país.
La capacitat per difondre un missatge de manera massiva i a gran velocitat i les possibilitats que ofereixen de compartir coneixement i organitzar-se de forma senzilla i eficaç, són algunes de les potencialitats de les xarxes socials, que les converteixen en instrument de valor incalculable per modificar la societat.

Article publicat al TOT SANT CUGAT el passat 21 de febrer  de 2014
http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2014/02/accio-comunitaria-2.0-19296.php



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!