DONAR UNA SEGONA VIDA A LES JOGUINES

Notícia publicada al Tot Sant Cugat, sobre el taller de reparació de joguines, que realitzo amb els joves i adolescents del Projecte Taller Jove Natura, fruit d'una entrevista que em va fer en Pere Fernandez
http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2014/04/donar-una-segona-vida-a-les-joguines-20439.php


Donar una segona vida a les joguines

Pere Fernández





 És un dels casos d'Aprenentatge Servei que s'estan desenvolupant a Sant Cugat
L'Aprenentatge servei és una proposta educativa amb utilitat social. A Sant Cugat es fan 29 projectes basats en la metodologia d’aprenentatge servei.

Joves del Taller Jove Natura realitzen, cada primer trimestre de curs, el Taller de Reparació de Joguines, un projecte que consisteix a recuperar i separar joguines fetes malbé i reparar-les. Al taller es treballa l’electrònica, de manera que es recullen de la deixalleria municipal joguines amb components electrònics.

Òscar Barril, coordinador del Taller Jove Natura, explica que l’objectiu és “fomentar els valors del reciclatge i donar una segona vida a les coses, a part, és clar, d’aprendre nocions bàsiques d’electrònica”. El taller el realitzen un grup reduït de joves d’entre 12 i 14 anys, en seguiment per Serveis Socials. 

El projecte s’estructura en dues parts. El primer mes i mig arreglen un cotxe d’Scalextric, i en el segon mes i mig realitzen pròpiament el taller de reparació de joguines. L’última fase consisteix a embolicar les joguines amb paper de regal i portar-les al Centre Obert, on ensenyaran als més petits quin és el seu funcionament.

La idea del projecte també és fer un grup cohesionat i fomentar el sentiment d’equip”, subratlla Barril. Aproximadament es reparen unes 30 joguines cada any.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!