CRÍTICA DE CINEMA, "HER" i de la nostra relació actual amb les "màquines"




He vist recentment, la pel:lícula d'Spike Jonze, HER. Feia temps que un llargmetratge, no em feia reflexionar tant, i crec que hauria de ser una obligació mirar-la, pels que estem enganxats a múltiples gadgets electrònics, i a més a més, intentem aconsellar als més joves, del bon ús d'Internet, i de les xarxes socials.
Al cinema, hi hagut molts films de ciencia ficció, on ja posava a debat, la relació entre les màquines i l'home.Però HER, ho actualitza de forma brillant, i incideix per mi, en un punt molt interesant; tot el que arribem a plasmar (sentiments, reflexions, experiències, vídeos , fotografies) en les diferents plataformes digitals (whatsapp, facebook, twitter, e-mails..) si poguéssim reunir-ho i ordenar-ho tot, segur que en podríem treure una bona definició del que som, del que sentim, de com ens agrada expressar-nos, dels nostres gustos, hàbits,dels nostres defectes, etc.
Això el que fa el nou i intuitiu, sistema operatiu, amb l'entranyable i solitari personatge de la pel.lícula, en Theodor.Ho sap tot d'ell, tans sols fent un escaneig del disc dur, de l'ordinador. I a partir d'aquí comencen a compartir experiències.Ell es sent fascinat per les ganes de veure i conèxer el món, del sistema operatiu, i es diverteix de tal manera, que se n'acaba enamorant. Li composa cançons, de les experiències viscudes, fins i tot, pot captar el caracter i/o intencions d'un simple correu electrònic ("el teu advocat és un gilipollas" li diu el sitema a ell, quen li està llegint els e-mails.).
Un reflexió més que interessant, de la vessant social d'Internet, entronitzat per les xarxes socials.Com la tecnologia, ha modificat la nostra manera de relacionar-nos.La inconsciència de tota la intimitat personal que entreguem, i plasmem a la xarxa.
Malgrat el final que ens proposa el director (no farem s'spoilers..) potser hauríem de començar a considerar amb normalitat, que en un futur no molt llunyà, un home o una dona, i una màquina, puguin tenir una relació sentimental o d'amistat, sense pensar que això signifiqui el final de la humanitat. Jo conec més d'un que ja no sap viure sense el seu IPAD...
Ja ho deia Marshall MacLuhand, als anys 60; l'home crea la tecnologia, i aquesta ens modifica, a nosaltres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!