UNA PROFESSIÓ QUE SUMA


Una llei que regularitzi la professió de l'educador/a social, no és tan sols un reconeixement i una defensa del nostre ofici, és quelcom més, que no beneficia únicament al nostre sector, beneficiaria a tota la societat.
En un món ideal, la nostra professió no hauria d'existir, però les desigualtats i la pobresa, no són fenòmens que disminueixin, al contrari.
En un món on l'assistencialisme ,no deixa marge als processos educatius paulatins, l'educador ofereix aquest treball socioeducatiu únic, que traspassa, enriqueix i suma, a l'educació formal de l'escola que tots hem conegut.
Som útils, transversals i intergeneracionals. La nostra sensibilitat pot influir des de l'àmbit mèdic fins als espais de lleure. Ens podem confrontar a qualsevol dificultat humana, amb l'objectiu de generar processos de canvi. No ens fan por les històries de vida enquistades i complicades, si al final aconseguim que les persones visquin en un món més equitatiu i just.
La ideologia de educadors/es socials, no té color ni direcció. La nostra missió són les persones de quasevol color, i creiem en les segones oportunitats.      

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

L'EDUCACIÓ SOCIAL ÉS ESSENCIAL