DESPROTECCIÓ SOCIAL
https://www.totsantcugat.cat/opinio/desproteccio-social_206031102.html |
El passat 23 de novembre una treballadora social de Salt, va ser apunyalada a l’abdomen per un usuari. Va ser al carrer, no al lloc de feina, però el desgraciat fet ha obert un debat pendent, sobre les condicions amb les quals treballem els diferents professionals de serveis socials.
Treballar amb famílies amb problemàtiques múltiples és una feina enormement complicada. Històries de vida desesperants, que sovint convé sacsejar i remoure per fer esclatar conflictes necessaris que són incòmodes tant pel professional com per l’usuari.
Quan un usuari o una família usuària no veu completes les seves expectatives de cobertura social, és quan s'acostumen a viure les situacions de més tensió.
Emmarcar aquest repte, i enfangar-te amb les emocions de les persones, et poden convertir en un referent, un salvador, un heroi, o bé en un enemic, que vols posar bastons a les rodes a les seves vides.
Nosaltres mateixos, som els primers que no donem importància aquest risc, i menystenim els perills als quals podem exposar-nos, fins i tot amb les famílies que tenim més vincle.
Protegir a les treballadores de polítiques socials, és protegir també als usuaris de serveis socials. Cal establir un protocol d’emergència, en casos de possibles agressions, on hi hagi una coordinació amb policia local, i disposar de timbres avisadors, a totes les sales d’entrevistes de tots els equipaments d’atenció primària de Sant Cugat: Casa Mònaco, Xalet Negre, La Floresta, Valldoreix i Can Mates. La prevenció mai hauria de ser excessiva i sobrant, és quelcom imprescindible.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada