SAVIESA HERETADA




Molta gent ens coneix per la ciutat de la infància, sortim als rànquings com un dels deu municipis de l'estat amb més famílies nombroses, i els caps de setmana (precovid) sembla que hi hagi més nens a la Plaça Octavià que pedres al monestir. No obstant això, les darreres dades de l'Idescat del 2019 ens diu que tenim 12.722 persones de més de 65 anys, i 17.503 de 0 a 14, xifres no tan allunyades entre elles, per no pensar amb les nostres àvies i avis, com a capital santcugatenc.
Em dol sentir aquests dies de virus i confinament, declaracions de polítics amb una baixesa humana bastant espectacular. El Sr. Dan Patrick, governador de Texas als EEUU, afirmava sense cap mena de vergonya, que s'havien de deixar morir a les persones grans per salvar l'economia en benefici dels seus néts i no paralitzar el país. Terrible.
Que faríem sense les persones més grans a la nostra societat? Ells marquen el camí, ens indiquen quins són els encerts i els errors de la història.
Fem programes especials infantils a InfoK per explicar la raó del confinament provocat pel coronavirus, i en canvi no trobo cap programa a cap mitjà per explicar la situació a la gent gran. Es fan aplicacions de mòbil per saber quants infectats pel COVID19 hi ha a Catalunya o quantes persones tenen símptomes, quan algun d'ells o elles no tenen mòbil (o en tenen i no el saben fer servir) ni wifi, i estan sols a casa, sense que el fill o el nét el puguin ajudar tecnològicament.
Cuidem i pensem amb els nostres avis i àvies, en aquests dies tan durs, i guardem com un tresor el mestratge dels que ens han deixat, no ho menystenim, el futur el farem amb la saviesa heretada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!