LA VALENTIA DE L'IMMIGRANT



Museu Memorial de l'Exili

Al costat de casa teva hi viu un noi de Costa d’Ivori?A la vostra comunitat de veïns, resideix una família argentina ben nombrosa?O potser tens una veïna gitana?
Així d’entrada tothom és molt solidari, respectuós amb altres cultures, i molt obert a acollir la gent que ve a treballar i viure a Sant Cugat. Però..volem un immigrant com a veí?Vols compartir les teves parets amb una persona o una família amb tradicions ben diferents a la teva?
Si aquests nouvinguts es diuen Toure Yaya, Javier Saviola, o la gitana és la dona d’un futbolista professional, la cosa canvia força, oi?
En general a la gent no els molesta acceptar una nova cultura, el que es rebutja és el nouvingut pobre, que busca una vida millor. Un ivorià que resa dirigint-se a la Meca tres cops al dia, és una anècdota secundària si aparca al seu garatge un Maserati.
Faig aquesta reflexió, en un moment on la tendència de migrar al nostre país, està baixant. És més,Catalunya ja envia més treballadors a fora, dels que rep. Tota aquesta gent que busca una oportunitat de vida, més enllà de les nostre fronteres, nebots, néts, fills, tiets, pares, amics...volem que allà on vagin els tractin bé, que no els rebutgin, que tinguin sanitat gratuïta, accés als serveis socials, educació pels més menuts....i sobretot que no els acusin de tenir prioritat a l’hora d’accedir a un ajuda, o que els acusin de tenir facilitats fiscals per obrir un negoci! Com molt de nosaltres fem aquí. La gent que critica el pakistaní que obre la seva botiga en un diumenge ,acusant-lo d’il·legal, no sap potser que, els comerços d’alimentació de menys de 150 m2 poden obrir tots els dies excepte els festius de tancament obligatori. Qui no ha sentit algun cop que els de fora, col·lapsen la sanitat, potser no es sap que els immigrants utilitzen un 40% menys de recursos sanitaris que els espanyols (XXX Jornades de l’Asociación de Economía de la Salud; 2010).
Sabeu qui és en Selios Hajo-Ioannou o en Sergey Brin? Doncs aquest grec i aquest rus, que un bon dia van voler provar sort, emigrant al Regne Unit i als Estats Units, respectivament, van fundar i crear Google i Easy Jet. Si! Dos immigrants!
Molta sort a tots aquells que decideixen iniciar un camí , una nova aventura de vida,en un altre país. No ens oblidem que l’immigrant és una persona desperta, atrevida, valenta, els covards som els que en quedem a casa.


Publicat al TOT SANT CUGAT 30/01/2012


http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/01/a-valentia-de-l-immigrant-5080.php

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!