PERMISOS DE RESIDÈNCIA EN VENDA

http://portal.prouracisme.org/
No seria el típic immigrant. No es va ficar en cap pastera, ni va arribar sota un camió. Viu de lloguer, té una carrera universitària i sempre em recorda orgullós, que en dos anys vivint a Sant Cugat del Vallès, encara no coneix la cara del seu metge de capçalera. No té feina, tot i que va estar treballant en una fàbrica 6 mesos. No té fills. Va adoptar un gos (que probablement va abandonar un català) recicla totes les seves escombraries, ha fet un curs de català a l’Escola d’Adults i ha estat voluntari en la recollida de queviures del Banc d’Aliments en la passada campanya de Nadal.

Però amics meus, el meu usuari, a banda de no tenir els papers de residència en regla, no té diners. No té 160.000 per comprar un pis i obtenir el permís de residència automàticament, decret amb què el Govern espanyol vol modificar la Llei d’estrangeria. El ministre Garcia Legaz admet sense escrúpols que es vol captar ciutadans en un mercat a l’alça com el xinès i el rus. Si ets pobre, com el nostre protagonista, hauràs de demostrar tres anys de residència continuada (empadronament, segell d’entrada i passaport sense segell de sortida...),que algú et vulgui fer una proposta de contracte, mínim d’un any, i la jornada completa, acabar un curs de català de 20 hores, i una entrevista posterior demostrant el coneixement de la llengua. I òbviament no haver robat mai una poma, ni tenir cap “taqueta” judicial a l’expedient... 

Si ets ric, però, i vols blanquejar diners directament, endavant!, el ministre d’Economia i Competitivitat (no sé amb qui competeix...) t’ho permetrà, i podràs seguir parlant el teu xinès mandarí, i no hauràs de demostrar cap mena de residència perllongada. Ministre que no amaga, i mostra orgullós en el seu Linkedin que va ser tertulià a Intereconomía, com el seu company Ignacio Wert, cadena de televisió que destaca per la seva democràcia i tolerància. Potser és la nova pedrera del Govern espanyol.

Propostes com aquestes demostren un cop més la distància dels polítics del carrer i la incapacitat de resoldre els problemes reals, i abordar només problemes que els mateixos governs han generat, com donar suporta a la construcció excessiva d’immobles. Després arriben els G8, i les cimeres mundials, i tenen la poca vergonya de dir que es reuneixen per lluitar contra la pobresa i la fam mundial. Acceptar immigrants rics i posar traves als immigrants pobres no és construir una adequada societat, és fomentar un cop més les desigualtats. Espanya ja ha començat les rebaixes. Els lleons del Congrés potser són els següents a sortir a la venda. 

Article publicat a l'edició digital del TOT SANT CUGAT el 30 de novembre de 2012
http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/11/atencio-permisos-de-residencia-en-venda-11120.php

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!