XUMETS I NADIUS DIGITALS

"El meu fill de 2 anys, sap passar les fotos del mòbil ell sol, i sap desbloquejar l'Ipad!"Segur que us haureu trobat, amb algun pare, mare,amic o familiar,(o tu mateix..) fan de les tecnologies, i orgullós del seu petit geni digital.
Ens trobem estudis, projectes, plans de prevenció, pel consum responsable d'Internet i de les xarxes entre adolescents.
Però...i els infants de 0 a 5 anys?Què fem amb ells?Es bo que trastegin gadgets electrònics, tant aviat?
Segons un estudi de Common Sense Media ,dos de cada cinc nens aprenen abans a utilitzar un smartphone o una tablet, que a parlar, triplicant aquesta xifra, respecte les dades del 2011.
Quan compleixin 8 anys un 72% dels nens hauran usat mòbils, tablets o dispositius similars. És un pas més enllà pel que fa a nadius digitals ja que mai abans els nens havien accedit de manera tan primerenca a l'ús de les noves tecnologies.
La resposta, a si això o és bo, o no crec que, s'ha d'analitzar amb un cert equilibri. No penso que sigui dolent que els nens comencin, a tocar i experimentar amb els dispositius digitals, de fet hi ha aplicacions maravelloses,i molt ben fetes per a nens petits.
El que seria perillós és utilitzar i convertir el mòbil o la tableta, en "cangurs virtuals"."No sé com calmar al meu fill, un cop hem acabat de dinar al restaurant, i com que no el puc deixar sol, al tobogan del jardí , li deixo el telèfon, perquè jugui, i estigui quietet, i al meu costat.."

Compte. Sentit comú. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!