LLAPIS DESCOLORITS

Beca Escolar Alpino
http://www.becasalpino.com/
Segur que molts pares teníeu ganes que arribés l'"anhelada" tornada a l'escola
A mi em sap greu, sentir i pensar (ho sé, he pecat, jo enguany ho he desitjat una miqueta...) tenir ganes que els teus fills vagin a l'escola i no veure’ls durant unes hores, que mengin de manera equilibrada al menjador... que tornin a la rutina, que tan bé els va...
L'any que ve, m'agradaria no ser tan fred i entristir-me, per deixar de passar totes les hores del dia amb ells, durant les vacances d'estiu.
Amb aquest batibull, que representa el mes de setembre (final d'estiu, reunions de l'escola, tornada al gimnàs, deixar de fumar...) voldria destacar dues coses que m'han encuriosit.
D'una banda, i parlant de la nostra ciutat, i dels nostres joves alumnes santcugatencs, 19.622, assistiran a les diferents escoles del municipi. Una quantitat més que respectable, i que no té comparació amb altres municipis.
Una altra dada que també és ben singular, i que, difícilment, trobaríem en altres poblacions catalanes, és que el 57,8% dels joves santcugatencs aniran a escoles concertades o privades. La resta,un 42,2%, estaran en escoles públiques, percentatge que disminueix aquest curs un 2%, al contrari que a les concertades i privades, que experimenten un ascens.
I entre tantes dades, xifres i adequant-nos a la rutina i al canvi d'estació, navegant per la xarxa, m'apareix un bànner de publicitat, d'aquests que s'obren sense demanar-ho, un anunci que em fa saltar la meva alarma interna.
La reconeguda marca Alpino, de llapis de colors, de l'empresa Industrias Masats, amb seu a Barcelona, ha organitzat un sorteig de 30 beques escolars de 1.000 €.



La condició és que has de comprar una caixa dels famosos llapis de colors de 12, 18 o 24 unitats i guardar el tiquet de compra (he mirat el seu web, i també existeix la caixa de 6, però és massa barata...). T'aconsellen (et llancen al consumisme) que compris moltes caixes per separat, així tindràs més possibilitats de guanyar (un tiquet, una butlleta...). Llegeixo les bases del concurs, i es confirma la sospita; tan sols has d'enviar per carta (també hi ha l'opció on-line) el tiquet de compra i el codi de barres del producte, i una fotocòpia del teu document d'identitat. Tant se val si vius a la Mina, com a Sarrià, o si treballes o no, o tens menys o més ingressos.
Els que em llegiu, ja sabeu què opino de les maratons, per a recaptar diners, crec que l'Administració ha de ser la major responsable del benestar social de la seva societat.
Des de serveis socials, mantenim un rigorós protocol d'adjudicació de beques, on es valoren molts aspectes, a banda dels ingressos familiars.
Però en aquest cas dels llapis, i segons el meu punt de vista, el greuge va més enllà. S'utilitza i es juga amb la comercialització del concepte "beques". Digues que regales diners, com fa Nescafé, i llestos.
No val fer coincidir que comercialitzes un producte per a nens, per vestir el regal de beca escolar. És un fet indigne, i que només busca l'enriquiment de l'empresa, en nom de la solidaritat.
La Generalitat ja va desautoritzar, a principis d'any, un sorteig de l'empresa Kitkat Krisis, on es rifava ni més menys que un lloc de treball. Aprofitar la desesperació de la gent, en temps de crisi, és una mala jugada.
No demano que les empreses actuïn amb fe i moral en els seus negocis. Però aquest cop han traspassat línies vermelles, o verdes, grogues, negres, blaves o taronges. En tot cas línies de llapis descolorides.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!