PERISCOPE, LA VIDA EN DIRECTE



tidbits.com

Si Instagram va democratitzar la fotografia, aplicacions d'streaming "on live", com Periscope o Meerkat, situen a l'usuari coma productor, guionista i realitzador de la seva vida.
Les tarifes, de més potencia als mòbils, l'extensió del 4G, provoquen el naixement de nous fenòmens 2.0
Si el correu electrònic era un fet, principalment laboral, fins ara, la videoconferència pertanyia a un món també del tot professional. Això s'ha acabat.
Com totes les aplicacions, que pronostiquen esdevenir la nova revolució digital, sempre me les baixo i les provo, sobretot si haig d'escriure un article.
Vaig començar a seguir un jove, que estava de vacances a Roma, i mentre passejava, anava filmant passa a passa, tot el que anava veient. Us ho ben asseguro, que no podia treure ull! Els seguidors d'aquest usuari, anava suggerint coses, en directe; si gires a mà dreta, el següent carrer, trobaràs una cafeteria, amb una decoració exquisida, la geladeria que tens davant hi ha un gelat de formatge de cabra, absolutament deliciós!!Impressionant. Una guia turística en directe. Vaig pensar que això tindria moltes possibilitats comercials.
Les televisions ja poden tremolar. La secció de tecnologia, de Los Angeles Time, deia, molt encertadament "La mayor amenaza que representa las aplicaciones "live-streaming", es que ofrecen a los espectadores algo más atractivo que la última secuela de CSI"
Als EUA, els usuaris han filmat amb Periscope, esdeveniments esportius, com el combat de boxa entre Pacquiao i Mayweather, o l'estrena de Joc de Trons, donant pas a una nova forma de pirateria, la "pirateria streaming".
Això farà replantejar els consums televisius, i les noves formes de consum digital. Els joves, com ja passa amb YouTube, prefereixen escollir el moment ideal (i gratuïtament) d'allò que volen veure, renunciant a poder gaudir d'un esdeveniment esportiu o una sèrie, en HD, i amb un televisor de 50 polsades. Per no parlar de les sales buides dels cinemes.
La justícia, que ja és lenta de per si, amb la tecnología, està a anys llum.Les lleis són incapaces, d’adaptar-se als nous ritmes digitals, i si no hi ha una empatia i col·laboració, el camí de la prohibició i censura, com la "Llei Sinde" no aporta fonaments d'empatia. Si Canals com HBO, o productores com Mediapro, no són capaces de tancar acords amb aquestes aplicacions, tenen la batalla perduda.
Com la moda de les fotos de gats a "Intagram, o els àpats i receptes de cuina del usuaris #foddies , ja comencen a brotar noves modes. La darrera es fa dir "Show us your fridge" , els seguidors de Periscope, mostren com tenen la nevera, i així creuen que mostren un aspecte molt íntim, i diu molt de la personalitat de cadascú: la col·locació dels  aliments, el tipus de menjar..El "Big Brother" a les nostres mans!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!