SENSIBILITAT APARCADA


Una de les problemàtiques que vivim a Sant Cugat és l'ocupació de les zones d'estacionament per a persones sense mobilitat reduïda
Quants cops hem sentit dir "Cada vegada hi ha més aparcaments per a minusvàlids, en aquesta zona, no es pot aparcar enlloc!"

 
Comentari d'una baixa sensibilitat, que amaga un desconeixement de les persones, que no tan sols engloba a les minusvàlides, sinó a les persones amb mobilitat reduïda, i alhora mostra una enorme ignorància vers al món, i al dia a dia, d'aquestes persones. 
Article publicat a l'edició digital del TOT SANT CUGAT el passat 02/06/2016
Jo afortunadament, per motius laborals, m'ha permès conèixer ciutadans santcugatencs que pateixen els obstacles que la societat els posa, i no els queda més remei que desenvolupar una enorme personalitat reivindicativa i lluitadora, pels seus drets. 
Conèixer les seves dificultats et fa adonar de la manca de tacte i sensibilitat que existeix en tots els àmbits; l'administració, l'empresa privada i la ciutadania en general. Però tornem als aparcaments, i no parlem només dels comentaris. 
Una de les problemàtiques que vivim a Sant Cugat, i també a altres poblacions, és l'ocupació de les zones d'estacionament, per a persones sense mobilitat reduïda; "5 minuts i me'n vaig..." "Fa mitja hora que dono voltes, i no trobo lloc" "És que em fa mal el peu, i no puc caminar massa bé...". 
Comentaris que no justifiquen, en cap cas, l'ocupació dels aparcaments reservats. No parlem del frau, que existeix amb les targetes d'aparcament, que molt encertadament la policia local persegueix i sanciona, i que haurem de seguir perseguint. 
Però la gran pregunta és: Com sensibilitzes als ciutadans de Sant Cugat cap a les persones que tenen dificultats de mobilitat? 
A Girona ha tingut una bona pensada. Sota el lema "Et poses al meu lloc?", l'Ajuntament de Girona i l'entitat MIFAS han engegat una campanya conjunta de sensibilització i respecte per als llocs d'aparcament reservats per a persones amb mobilitat reduïda que hi ha a la ciutat. 
La primera de les accions de la campanya ha estat la senyalització de les places d'aparcament amb el nom de la iniciativa i unes frases explicatives, amb lletres ben grans, en el mateix terra de l'aparcament per impactar al ciutadà directament: "Aparcar aquí no és un privilegi, és una necessitat"; "Un 3% d'aparcaments estan reservats a persones minusvàlides; el 97% restant són per a tu". 
Us animeu a proposar una frase pels aparcaments reservats a Sant Cugat?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!