INCOMPLIR LA LLEI, LA DEPENDÈNCIA



www.social.cat

Sembla que darrerament, els catalans, som els reis de la il·legalitat. Tot per poder votar. Però cal saber, que no som els únics, que no complim les lleis. Les mateixes administracions, que persegueixen judicialment i penalment als polítics de Catalunya, tampoc són fidels a les lleis espanyoles.

Fa 12 anys, el congrés dels Diputats, va aprovar per majoria absoluta, la llei de la dependència.

Molts santcugatencs han pogut tramitar aquest servei universal, a les dependències dels serveis socials municipals, però també l'han patit. La llei, que va impulsar el govern de Zapatero, es va dissenyar a partir d'unes previsions errònies. El document en què es va basar, el llibre blanc de la dependència, preveia que el 2010 hi hauria 233.457 grans dependents, molt per sota dels prop de 500.000 que hi va acabar havent en realitat. L'esclat de la crisi econòmica i l'inici de les retallades de la Generalitat va provocar un alentiment en la tramitació, fet que va despertar la majoria de queixes, santcugatencs inclosos, òbviament.


Però el més greu de tot, és que l'administració estatal havia d'assumir el 50% del cost de la llei, i això no només ha estat així, sinó que la Generalitat ha pagat més del doble, entre el 2008 i el 2011, per exemple.

Per tant, l'estat pot incomplir les lleis, durant més de deu anys, i ningú assumeix aquesta irresponsabilitat, ni el govern del PSOE que la va crear, ni el del PP que la va desplegar. Imagineu anar a la presó, a Espanya, per no complir una llei de caire social. Utopia.

Actualment Catalunya és la comunitat autònoma amb més persones depenent a la llista d'espera, 4 de cada 10 dependents catalans (37,1%), no rep la prestació o servei a la que té dret per la llei, després de ser avaluats. Però ningú anirà a la presó...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!