EDUCAR EN EL DUBTE

www.arabalears.cat

El passat dimecres 12 de setembre va començar el curs escolar 2018-2019 a Catalunya, i Sant Cugat estrena, per fi, el nou edifici de l’Institut Leonardo da Vinci a Volpelleres,

I per altra banda ( i no gaire lluny de Volpalleres) la ciutat dóna la benvinguda a un nou institut concertat, el Liceu Politècnic, abans a Rubí, on conserva la primària, i trasllada l’ESO i el Batxillerat, al nostre municipi, completant una oferta de secundària ben diversa i heterogènia.

I quan acaben l’institut? Quin camí triarà el nostre fill, nebot, nét, cosí, veï, amic, alumne, parella?
Sembla que, la destinació escollida, sigui l’inici d’un camí falcat, recte i sense marxa enrere.

Per què aquesta pressió? Observo atònit, conversant amb diferents famílies santcugatenques, de classes socials diverses, l’hermetisme i la preocupació, perquè els seus fills tinguin clar el seu futur. Dubtar segueix sent un verb, amb molts prejudicis i etiquetes negatives, quan hauria de ser un pas necessari per a la maduració d’un jove.

No els hi permetem fer-ho, volem que tinguin respostes ràpides, que escollint una professió, que dibuixin el seu futur, i així els adults estem tranquils.

Doncs ben al contrari; els joves necessiten divagar, reflexionar, dubtar i equivocar-se per aprendre. I els adults, hem de permetre aquest trànsit, aquest procés.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!