SAVIESA HERETADA
Molta gent ens coneix per la ciutat de la infància, sortim als rànquings com un dels deu municipis de l'estat amb més famílies nombroses, i els caps de setmana (precovid) sembla que hi hagi més nens a la Plaça Octavià que pedres al monestir. No obstant això, les darreres dades de l'Idescat del 2019 ens diu que tenim 12.722 persones de més de 65 anys, i 17.503 de 0 a 14, xifres no tan allunyades entre elles, per no pensar amb les nostres àvies i avis, com a capital santcugatenc.
Em dol sentir aquests dies de virus i confinament, declaracions de polítics amb una baixesa humana bastant espectacular. El Sr. Dan Patrick, governador de Texas als EEUU, afirmava sense cap mena de vergonya, que s'havien de deixar morir a les persones grans per salvar l'economia en benefici dels seus néts i no paralitzar el país. Terrible.
Que faríem sense les persones més grans a la nostra societat? Ells marquen el camí, ens indiquen quins són els encerts i els errors de la història.
Fem programes especials infantils a InfoK per explicar la raó del confinament provocat pel coronavirus, i en canvi no trobo cap programa a cap mitjà per explicar la situació a la gent gran. Es fan aplicacions de mòbil per saber quants infectats pel COVID19 hi ha a Catalunya o quantes persones tenen símptomes, quan algun d'ells o elles no tenen mòbil (o en tenen i no el saben fer servir) ni wifi, i estan sols a casa, sense que el fill o el nét el puguin ajudar tecnològicament.
Cuidem i pensem amb els nostres avis i àvies, en aquests dies tan durs, i guardem com un tresor el mestratge dels que ens han deixat, no ho menystenim, el futur el farem amb la saviesa heretada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CINEMA ADAPTAT A SANT CUGAT

LA GESTIÓ DEL TEMPS