LA GESTIÓ DEL TEMPS

- (Usuari)“Se me ha pasado, te dije que me iba bien, pero el mismo dia, tenia una reunion, en la guarderia de la pequeña, y no me acordaba, se me ha pasado por completo”
-(Jo) “No pasa nada, buscamos otro dia, y listos, a la tercera va la vencida”
No pasa nada? Doncs si que passa!!!. Aquesta trucada, real 100%, es la d’una mare, que per tercera vegada, pretenia emplaçar l’entrevista que teníem amb ella i el seu fill adolescent.
Segur que aquesta mateixa mare, no deu oblidar la seva cita al metge de capçalera. No me l’imagino trucant al CAP, dient que s’ha oblidat.
Tots el professionals de l’àmbit social , plorem, dient-nos a nosaltres mateixos que som el germà petit, la regidoria petita, l’abandonada.
Ens podem queixar molt, però el prestigi professional comença per nosaltres mateixos, i educant també al nostres usuaris, enmarcant el nostre paper i la nostra posició com agents socials.
Quantes vegades hem acollit entrevistes sense cita prèvia, o hem perdonat retrassos de 30 minuts, perquè l’usuari ha perdut el tren, o se li ha posat malalt el nen/a.
Si en altres articles us parlava dels límits amb els joves, les famílies amb les que treballem, també en necessiten.
Moltes de les famílies, amb les que treballem, tenen una vida, organitzativament molt desestructurada, i és bo, que nosaltres no ajudem a afavorir a aquest caos.Al contrari, hem d’educar-los en la gestió del temps i dels horaris.
Quant hi ha terminis de presentació de beques de menjador, o de sol·licituds d’ajuts, no hauríem de fer excepcions, amb les famílies despistades, i si cal que durant un any, es quedin sense beca, per aprendre a presentar la sol·licitud, a temps, ho hauríem de fer.
Molts cops, la nostra implicació personal, ens fa afluixar i a ser més permissius, amb les famílies que més coneixem. És un error i una mala praxis, si els anem perdonant, retrassos i oblits.
http://eldeforma.com/

Comentaris

  1. Tens molta raó amb tot el que dius. Però també a l'altra banda podem trobar els professionals que s'impliquen poc o gens en els processos de canvi de la gent.
    Salut i enhorabona pel bloc.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!