RETALLAR ALS POBRES

És el primer agost que treballo, i el departament de Benestar i Família decideix iniciar les seves particulars retallades, en ple estiu.
L'aire acondicionat funciona, afortunadament. A fora el carrer, l'asfalt respira foc. El juliol primaveral s'ha acabat. Esmorzaré a la taula, vigilant que les molles de l'entrepà , no es fiquin dintre del teclat. Sona el telèfon; "Oscar!!!Como estas?Mira iré rápido, que te llamo de Marruecos, que he bajado a ver a mis padres, después de 2 años sin verlos!que no me han ingresado el PIRMI del mes de julio!!que ha pasado?!" Aquesta trucada fícticia, bé podria ser certa, i ens exemplifica la difícil tasca que, els serveis socials municipals, tindran aquests pròxims dies per culpa del nyap que la Generalitat ha decidit fer amb la prestació de renda mínima d'inserció.
Era d'esperar, i després de les retallades del Sr. Boi Ruiz a Sanitat, el Sr.Cleries ha posat fil a l'agulla. Als mitjans de comunicació (poca difusió se n'ha fet) la notícia anava en una direcció clara : "La Generalitat perseguirà el frau en els ajuts a la pobresa" "Un 42% dels que avui reben l'ajuda, són estrangers". Perillós. Caramel per a la societat. Titulars ideals per crear crispació i confrontació social. I per acabar-ho d'adobar, el portaveu del govern català, el Sr Homs diu, sense dades a la ma: "Hem detectat centenars de beneficiaris de la renda d'inserció que no viuen ni a Catalunya". Seria ingenu, i faltaria a la veritat, si digués que no hi ha frau en les ajudes socials, i que hi ha gent que se n'aprofita. Però, un cop més (i ho dic per tots els governs dels darrers anys) la Generalitat es torna a equivocar en la manera de fer les coses. Anuncia l'aturada d'aquesta ajuda sense avís previ als ajuntaments, i decideix pagar la prestació de juliol en forma de xec (que caduca als 15 dies) en ple estiu, on molta gent pot estar fóra. Si, malgrat la gent cobri un PIRMI, també poden visitar la família, o marxar al poble, no?.Després es filtra un carta on es diu que s'atura l'ajuda, i a l'endemà apareix una altra carta dient que es modifica, però no es retira. Esperpèntic. Esperem que un dia també es fagi el mateix amb la prestació d'atur, de ben segur que es trobaran més fraus i il·legalitats.
El departament del Sr. Josep Lluis Cleries, mostra poca sensibilitat, en la primera tisorada que proposa.
És obvi que tots hem de fer un esforç, per sortir de la crisi, però retallar als pobres és més fàcil, que apujar els impostos als rics, o eliminar els fraus que grans empreses i empresaris realitzen a ulls del govern, a diari.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!