BOLETUS ESCOLARUM

www.totsantcugat.cat
Hi ha una nova espècie de bolets a Sant Cugat del Vallès. És un tipus de bolets, que no és autòcton, ja que s'ha estès a diferents indrets i municipis de Catalunya. Tampoc és un fenomen d'enguany, Sant Cugat ja el coneix fa uns anys. Contràriament als bolets que tots coneixem, el "Boletus Escolarum", no es pot collir a la tardor, apareix abans de l'estiu, en el final de la primavera i a l'inici de l'estiu. A més a més les escoles que els toca viure amb aquests bolets, se’ls han de menjar si, o si, no tenen opció, i han d'aprendre a conviure amb ells. No són verinosos, però alteren bastant el curs escolar.
Suposo que si tens un fill/, a punt d'entrar a l'Escola Olivera, sabràs de que et parlo. Aquesta escola, el curs vinent en comptes de dues aules de P3, en tindrà tres.


Recordo, el curs 2011-12, el meu fill entrava a P3.Era un any amb molts nens (nascuts el 2008). En la marató de portes obertes, que vaig fer, quan em va tocar assistir a la reunió de l'Escola Pi d'en Xandri, les mestres van donar la notícia que hi haurien 78 places, i que tots els pares, que havien situat l'escola en primera opció, tindrien la plaça assegurada. Els pares que m'envoltaven van fer un sospir, i dibuixaven un somriure de pau i alleugeriment. Els que no sabien els pares es que les escoles públiques estan preparades per acollir dues línies, però no tres .La incorporació d'un "bolet" en una escola,altera en bona mesura, aquell curs, tant en la infraestructura disponible, com en el transcurs i organització d'aquelles tres classes. Convertir i eliminar una ludoteca, una biblioteca, una aula de psicomotricitat, un laboratori, una sala d'informàtica, una sala de reunions, en una classe per acollir aquell nou grup, és el que una escola ha de fer, si es troba que la Generalitat ha escollit el teu centre per sembrar la llavor del "Boletus Escolarum".
Tampoc es destinen més recursos, per l'escola afectada, tan sols un professor-tutor, per cobrir l'aula, i llestos. Can Mates i Ciutat d'Alba, també s'han trobat amb aquesta situació. Dona la "casualitat", que aquest curs, l'Olivera s'acomiadava de la seva primera collita de bolets, els seus tres 6ès.
En el 2011, l'encara actual, regidora d'educació, Esther Salat, responia al fenomen de proliferació de bolets a Sant Cugat:
Esperem que el desig de l'Esther, es pogués complir en el 2015, i puguem eradicar d'una vegada per totes, aquesta espècie tant molesta de bolets, no comestibles.
    
 Publicat al Tot Sant Cugat el 22 de juny de 2014
http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2014/06/-boletus-escolarum-21756.php




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

L'EDUCACIÓ SOCIAL ÉS ESSENCIAL