Sant Cugat ha acollit enguany 31 projectes socials de servei a la comunitat




Fer de les iniciatives socials de servei a la comunitat un altaveu de l'educació en valors ha estat el tret comú dels 31 projectes d'Aprenentatge i Servei que l'Ajuntament ha reconegut aquest dimecres en l'acte de lliurament de diplomes als projectes fets aquest curs. Tallers de reparació de joguines, de recuperació de la memòria i de creació de llibretes són alguns dels projectes realitzats per part de 43 centres, entre escoles i entitats.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat l''orgull' que sent per la feina que nens i joves han desenvolupat durant el curs dins el programa d'Aprenentatge i Servei, que integra el servei a la comunitat amb l'assimilació de continguts, competències, habilitats i valors. Enguany s'han presentat 31 projectes, 11 més que l'any anterior.

La professora d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB), Laura Rubio, ha destacat que tots les propostes presentades han partit d'una necessitat social la qual cosa, ha dit, contribueix a canviar la societat. Rubio també ha assegurat que els participants són molt conscient de l'alt valor social que tenen les iniciatives desenvolupades.

Dels 41 projectes presentats, el consistori ha presentat tres en l'acte de lliurament de diplomes als centres participants. L'escola El Pinar i la residència Cugat Natura han dut a terme un taller de recuperació de la memòria amb els avis amb els alumnes del cicle formatiu de grau superior d'infermeria. Alumnes de l'escola L'Olivera i els usuaris del Grup Catalònia han treballat junts en un taller per crear llibretes amb la tècnica del collage. Els nois del Taller Jove Natura han treballat en un taller de reparació de joguines electròniques procedents de la deixalleria que s'ofereixen als nens del Centre Obert Sant Cugat, tal com ha explicat l'Alexis.


43 centres han participat en aquests 31 projectes, on s'hi troben escoles de primària, entitats socials, residència, col·lectius veïnals i equipaments municipals.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Creure en la nostra professió

Edats diverses

QUE MAQUES SÓN LES FAVELES!